Morotskaka med citrontopping
Morotskaka med citrontopping
14 ingredienser
Underbart god morotskaka i långpanna. Receptet är hämtat ur boken Sötebröd från Brunkebergs bageri.
Se fler recept ur
Ingredienser
Kaka
- 6 ägg
- 675 g strösocker
- 475 g neutral matolja
- 480 g vetemjöl
- 15 g bakpulver
- 5 g bikarbonat
- 10 g salt
- 10 g malen kanel
- 200 g morot, rivna
Citrontopping
- 125 g smör, rumstempererat
- 125 g färskost (typ Philadelphia)
- 150 g florsocker
- 25 g vaniljsocker
- 1 citron, rivet skal och saft av
Gör så här
- Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt.
- Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Vänd till sist ner morötterna och blanda försiktigt men väl.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smöra papperet och formens kanter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme i 30–40 minuter.
- Kakan ska vara torr inuti när den är färdig – känn efter med en sticka.
- Låt kakan svalna i formen.
- Vänd upp kakan på ett fat eller en skärbräda.
Citrontopping
- Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm och bred den på kakan.