• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sotad salladslök, pak choi och sojavinaigrette

3 röster
20 m
4

Att sota och steka grönt är riktigt gott och ett måste att testa i sommar! Det här receptet ger dig en sotad salladslök och pak choi med en härligt smakrik sojavinaigrette.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe salladslök
  • 2 pak choi

Vinaigrette

  • 0,5 dl soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Blanda samtliga råvaror till vinaigretten.
  2. Putsa löken och dela pak choi i mindre bitar. Sota dem i mycket het panna ca. 2 minuter på varje sida.
  3. Rippla lite vinaigrette över och servera gärna lite extra vid sidan om.
4 juli 2020