Sotad marinerad svartkål med senapscrème och forellrom

1 röst
ca 45 m
4

Ljummen honungsmarinerad svartkål med senapssmetana. Läcker att toppa med forellrom.

Visa mer
ca 45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 stång svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 50 g forellrom
  • 1 dl smetana
  • 1 msk grov dijonsenap
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka bladen och skölj,
  2. Lägg dem i en bunke, rippla olja över, tillsätt smält honung och salt och blanda runt. Låt marinera i ca 30 min. Sota bladen i torr varm panna eller på hällen snabbt ca 10-15 sek, får ej brännas. Servera dem ljumna.
  3. Blanda smetana med senapen och toppa med forellrom. Smaka av med vitpeppar.
10 december 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept