Sotad kalvtartar

koket.se
Sotad kalvtartar ny
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Sotad kalvtartar

20 ingredienser

20 m

Bjud på den här somriga förrätten bestående av en sotad kalvtartar med sommargrönt och nobisdressing.

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tartar

  • 400 g kalvrygg, putsad (eller innanlår)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g grön sparris, lätt blancherad
  • 4 rädisor (vitspetsig)
  • 8 körsbärstomater (olika färger)
  • 80 g gurka

Nobisdressing

  • 1 ägg, kallt och löskokt ca 4 minuter
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 king solo vitlök, riven
  • salt
  • 1 msk champagnevinäger
  • 2 dl matolja
  • 0,5 dl gräslök, fint skuren
  • peppar

Servering

  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • nymalen svartpeppar
  • gräslöksblomma (fina rucolablad eller dill)

Gör så här

Tartar

  1. Skär köttet i långa bitar, ca 3x3 cm stora.
  2. Salta och peppra köttet runt om.
  3. Sota köttet snabbt runtom i en varm stekpanna.
  4. Tärna sedan köttet i ca 5 mm stora tärningar.
  5. Skär sparrisen i tunna skivor och hyvla rädisorna tunt.
  6. Dela tomaterna och gurkan i mindre bitar och hacka rödlöken.

Nobisdressing

  1. Gröp ur äggen med sked.
  2. Mixa äggen med senap, vitlök, lite salt och vinäger.
  3. Mixa sedan i oljan.
  4. Vänd i gräslöken och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Blanda köttet med kapris, olivolja och grönsakerna.
  2. Fördela blandningen på fyra tallrikar och toppa med nobisdressingen.
  3. Garnera med exempelvis gräslöksblommor, fina rucolablad eller varför inte dill.