Sotad hjortcarpaccio
Sotad hjortcarpaccio
14 ingredienser
Fräsch förrätt som alltid gör succé. Det sotade köttet ger extra mycket smak.
Ingredienser
- 300 g hjortfilé
- 1 granatäpple (kärnorna)
- 10 körsbärstomater, delade
- 1 schalottenlök, finhackad
- 12 physalis, halverade
- 1 morot, tärnad
- 1 jalapeño, tärnad
- 1 klyfta vitlök, finhackad och rostad
- 100 g parmesanost, riven
- 20 pistagenötter, hackade och rostade (valfritt)
- 2 dl olivolja
- 0,5 dl sherryvinäger (av bra kvalitet)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Bryn hjortfilén hårt i en panna, gärna utan fett.
- Kyl ner köttet, rulla in det hårt i plastfolie och frys in.
- Tina köttet till hälften och skiva det tunt med skärmaskin. Strö över granatäppelkärnor, tomater, schalottenlök, physalis, morot, jalapeño och rostad vitlök. (Vitlöken rostar du genom att fräsa den i olja. Se dock till att den inte bränns, då kommer den att smaka bittert.)
- Strö även över riven parmesan och eventuellt pistagenötter. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra. Njut!