Dessertdumplings med två olika fyllningar
Dessertdumplings med två olika fyllningar
15 ingredienser
45 min
Dessertdumplings! Krispiga och goda dumplings med två olika fyllningar - svart sesamfyllning och mandel- och matchafyllning. Festligt och gott att bjuda på efter maten.
Ingredienser
Dumplingsdeg
- 215 g vetemjöl
- 150 g vatten
- 2 g salt (ca 2 krm)
Svart sesamfyllning
- 60 g tahinipasta
- 20 g kokossocker (eller mörkt muscovadosocker)
- 20 g svarta sesamfrön
- 30 g mörk choklad, hackad
- 1 g salt (ca 1 krm)
- 10 droppar sesamolja
Mandel- och matchafyllning
- 150 g mandelmassa
- 60 g smör
- 1 ägg
- 10 g matcha te
- 0,5 citron, zesten
- 50 g vit bakchoklad, hackad
Gör så här
Dumplingsdeg
- Arbeta ihop till en fast deg i en hushållsassistent, i ca 3 minuter. Pudra över lite mjöl och låt degen vila 20 minuter under bakduk eller plastfilm. Gör under tiden fyllningarna.
- Vänd degen i vetemjöl och kavla ut degen tunt, 1-2 mm. Tryck ut rundlar 9 cm i diameter med en utstickare och pensla kanterna med lite vatten.
- Lägg på en liten klick fyllning och vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna.
- Ångkoka dumplingsen i 2-3 minuter i en steamer med papper under.
- Värm sedan upp olja i en stekpanna och stek varje ångad dumpling på båda sidor tills de fått gyllenbrun färg och krispig yta.
Svart sesamfyllning
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Mandel & matchafyllning
- Riv mandelmassan och blanda i smöret tills det är klumpfritt. Rör sedan ner ägg.
- Hacka chokladen och blanda ner tillsammans med övriga ingredienser.