Dessertdumplings! Krispiga och goda dumplings med två olika fyllningar - svart sesamfyllning och mandel- och matchafyllning. Festligt och gott att bjuda på efter maten.
Arbeta ihop till en fast deg i en hushållsassistent, i ca 3 minuter. Pudra över lite mjöl och låt degen vila 20 minuter under bakduk eller plastfilm. Gör under tiden fyllningarna.
Vänd degen i vetemjöl och kavla ut degen tunt, 1-2 mm. Tryck ut rundlar 9 cm i diameter med en utstickare och pensla kanterna med lite vatten.
Lägg på en liten klick fyllning och vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna.
Ångkoka dumplingsen i 2-3 minuter i en steamer med papper under.
Värm sedan upp olja i en stekpanna och stek varje ångad dumpling på båda sidor tills de fått gyllenbrun färg och krispig yta.
Svart sesamfyllning
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Mandel & matchafyllning
Riv mandelmassan och blanda i smöret tills det är klumpfritt. Rör sedan ner ägg.
Hacka chokladen och blanda ner tillsammans med övriga ingredienser.