Soppgryta med linser och quorn

Soppgryta med linser och quorn
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Soppgryta med linser och quorn

14 ingredienser

Ett mellanting mellan soppa och gryta är den här välsmakande rätten. Linser har kort koktid, så det här är snabbmat. Servera gärna ett bröd till.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 300 g quornfärs
  • smör
  • olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 lagerblad
  • 0,5 rödlök
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 2 tomater

Till servering:

  • 4 salladslökar
  • några stjälkar bladpersilja

Gör så här

  1. Koka linserna i buljong ca 10 minuter under lock.
  2. Fräs quornfärsen hastigt i smör och olivolja. Pressa ner vitlöken och krydda med örtsalt. Lägg i lagerbladet, rör ner linserna och låt puttra ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka rödlöken grovt. Skär sellerin i små bitar och hacka tomaterna grovt. Vänd ner i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med salladslök och bladpersilja.