Soppa med tomat och paprika

Soppa med tomat och paprika
Foto: Karen Elene Thorsen

Soppa med tomat och paprika

Av: Karen Elene Thorsen

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 m

En smakrik, enkel och god tomat- och paprikasoppa passar perfekt både som vardagsmiddag och till matlådor.

Ingredienser

portioner2 - 3
  • 1 paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk pizzakrydda
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl matlagningsgrädde (uteslut grädden om du vill ha vegansk soppa)
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsrosta paprikan i 10–15 minuter. Ta ut den ur ugnen, skär av stjälken och kärna ur. Dra av skalet på hela paprikan. Det är lätt att ta av skalet – skrapa gärna av det med två gafflar så att du inte bränner dig. Skär paprikan i bitar och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs det i en kastrull tillsammans med lite olja tills löken är blank. Rör ner paprika och pizzakrydda. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka i ungefär 10 minuter.
  3. Mixa soppan i en mixer eller med en stavmixer tills den är slät och klumpfri. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp innan den serveras.