Soppa med tomat och paprika

5 röster
30 m
2-3
Soppa med tomat och paprika
Foto: Karen Elene Thorsen

Receptet är ur boken Fattig student av Karen Elene Thorsen, Strawberry förlag.

En smakrik, enkel och god tomat- och paprikasoppa passar perfekt både som vardagsmiddag och till matlådor.

Visa mer
30 m
2-3

Du behöver

  • 1 paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk pizzakrydda
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl matlagningsgrädde (uteslut grädden om du vill ha vegansk soppa)
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • olja (till stekning)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsrosta paprikan i 10–15 minuter. Ta ut den ur ugnen, skär av stjälken och kärna ur. Dra av skalet på hela paprikan. Det är lätt att ta av skalet – skrapa gärna av det med två gafflar så att du inte bränner dig. Skär paprikan i bitar och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs det i en kastrull tillsammans med lite olja tills löken är blank. Rör ner paprika och pizzakrydda. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka i ungefär 10 minuter.
  3. Mixa soppan i en mixer eller med en stavmixer tills den är slät och klumpfri. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp innan den serveras.
Tips!

Receptet är ur boken "Fattig student"

laddar fler recept...

Laddar fler recept...