Somrig sockerkaka med jordgubbar

Somrig sockerkaka med jordgubbar

3

16 ingredienser

60 min

En extra krämig och saftig sockerkaka fylld med cheesecakekräm och färska jordgubbar. En perfekt kaka att bjuda på till sommarens fikastunder.

läs mer
Cervera Clay produktbild

Table Top Stories Clay

Servera sommarfikat på vackert porslin från serien Clay. Trevlig sommar önskar Cervera!

Läs mer

Ingredienser

portioner10 bitar

Cheesecakefyllning

  • 150 g färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl färska jordgubbar

Sockerkakssmet

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 3 ägg
  • 1 citron, zezten
  • smör, till formen
  • strösocker, till formen

Servering

  • färska jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Cheesecakefyllning
    Rör samman färskost, florsocker och äggula till en jämn smet. Hacka jordgubbarna fint och blanda med cheesecakekrämen. Ställ åt sidan.
  3. Sockerkaka
    Sikta ner alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa försiktigt ihop mjölk, ägg, olja och citronskal i en annan bunke. Blanda sedan i de torra ingredienserna i omgångar och arbeta ihop till en smet.
  4. Smöra och mjöla en rund sockerkakform.
  5. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen. Ringla över cheesecakefyllningen över smeten och häll sedan över resten av sockerkakssmeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Gör gärna ett stickprov med en potatissticka. Ta ut kakan och låt den svalna något i formen, vänd sedan upp den på ett galler.
  7. Pudra över florsocker och servera tillsammans med lite färska jordgubbar om du önskar.
TIPS!
läs mer
Cervera rosésangria med jordgubbar och rabarber

Fler tips från Cervera!

Här hittar du fler goda recept och inspiration från Cervera.

Läs mer