Sommarsallad med björkbakad potatis

Sommarsallad med björkbakad potatis

Sommarsallad med björkbakad potatis

28 ingredienser

30 m

"Här kommer ett exempel på hur du kan använda ditt skafferi i samklang med det som växer just nu! Gör en stor sallad med björkbakad potatis som bas och servera till sommarens grillning. Nedan finns även en lista över vad vi hade i salladen. Se det som inspiration och gör en sallad på det du hittar och tycker om! " /Lena Flaten och Niki Sjölund

Ingredienser

portioner

Björkbakad potatis

  • 1 kg färskpotatis, skrubbad
  • ca 1 dl björklöv
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger (eller granvinäger)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Sallad

  • rädisa, grillade
  • ängssyra
  • daggkåpa
  • rallaros, stekt
  • rölekka
  • libbsticka, grillad stjälk och råa blad
  • rabarber, råmarinerad
  • kirskål, marinerade blad
  • purjolök, grillad
  • salladslök, grillad
  • maskrosknopp, inlagda
  • kärleksört
  • enbär, hackade (gröna)
  • örtsalt (grönt)
  • ramslök
  • groblad, grillade
  • granskott, späda och råa
  • våtarv
  • kråkvicker, både blad och blomma
  • ätbara blommor

Gör så här

Björkbakad potatis

  1. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
  2. Salta och peppra potatisen innan du rostar den mitt i ugnen tillsammans med björkbladen.
  3. Mixa vitlök, olja, senap och vinäger till en dressing och ställ åt sidan.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen när den är klar.
  5. Låt potatisen svalna och sära den från björklöven.
  6. Blanda sedan med dressingen.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  1. Servera potatisen med en sallad skapad utifrån vad du hittar i närheten och gillar! Se listan som en inspiration och våga testa dig fram.