Sommarrullar med umamidipp
Sommarrullar med umamidipp
20 ingredienser
50 min
Färska vårrullar fyllda med nudlar, goda krispiga grönsaker och kryddig tofu. Till sommarrullarna serveras en smakrik umamisås där allt skall dippas. Perfekt middag där alla samlas runt bordet och bygger sin egen sommarrulle.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 24 rispapper
- 250 g risnudlar (tunna)
- 2 morötter, strimlade i tunna stavar
- 3 salladslökar, strimlad i tunna stavar
- 2 avokador, strimlad
- 0,5 gurka, strimlad i tunna stavar
- 1 kruka färsk koriander (eller thaibasilika)
- 6 rädisor, tunt strimlad
- 1 mango, skuren i stavar
Hoisintofu
- 400 g fast tofu
- 1 dl hoisinsås
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk five spice
Umamidippsås
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 2 dl japansk soja
- 4 msk strösocker
- 2 msk risvinäger
- 3 msk hoisinsås
- 1 msk sesamolja
Topping
- 2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl i kallt vatten.
- Blanda alla ingredienser till umamidippsåsen.
- Strimla och hacka alla grönsaker.
Tofu
- Torka tofun och skär den i stavar i valfri storlek.
- Stek tofun i rapsolja i en stekpanna till gyllene färg på medelhög värme, ca 3-4 minuter..
- Ta upp tofun ur pannan och lägg åt sidan. Sänk värmen på pannan och tillsätt hoisinsås, vatten och five spice-krydda. Låt puttra 1 minut.
- Tillsätt tofun och rör om.
- Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten. I det vattnet doppar man rispapperet i ca 20-30 sekunder för att det ska bli mjukt. Ett papper i taget.
- Ställ gärna fram alla ingredienser i skålar och låt var en runt bordet rulla sina egna rullar. Servera med såsen att dippa i.
- .