Sommaromelett med zucchini och färsk lök

Sommarpaj med zuchinni och lök
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sommaromelett med zucchini och färsk lök

10 ingredienser

30 min

Busenkel omelett som bakas i ugnen för att få den perfekt fluffig. Detta utgör den perfekta sommarmiddagen, snabb, lättlagat och fantastiskt god.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 färska lökar
  • 1 zucchini
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 1 dl ost, riven
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva löken och skär zucchini i tunna stavar och stek i rapsolja i en ugnsfast stekpanna. Stek tills löken är mjuk.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar.
  4. Häll på äggblandningen och hackade örter (spara lite till servering) i stekpannan. Rör runt. Strö över riven ost och baka i ugnen i 10 minuter. Servera med sallad och extra örter!

Glöm inte att matsortera skal från ägg och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din somriga omelett. /Köket-redaktionen