Sommaromelett med zucchini och färsk lök

Sommarpaj med zuchinni och lök
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sommaromelett med zucchini och färsk lök

59

5 steg att laga

10 ingredienser

30 min

Busenkel omelett som bakas i ugnen för att få den perfekt fluffig. Detta utgör den perfekta sommarmiddagen, snabb, lättlagat och fantastiskt god. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 färsk lök
  • 1 zucchini
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 1 dl ost, riven
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva löken och skär zucchini i tunna stavar och stek i rapsolja i en ugnsfast stekpanna. Stek tills löken är mjuk.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar.
  4. Häll på äggblandningen och hackade örter (spara lite till servering) i stekpannan. Rör runt. Strö över riven ost och baka i ugnen i 10 minuter. Servera med sallad och extra örter!
  5. Glöm inte att matsortera skal från ägg och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din somriga omelett. /Köket-redaktionen