Peanut butter cookies
Peanut butter cookies
12 ingredienser
Receptet räcker till cirka 30 kakor.
Ingredienser
- 175 g smör, rumsvarmt
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl jordnötssmör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
Fyllning
- 2 dl jordnötssmör
- 50 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl florsocker
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sedan jordnötssmöret.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen till en slät deg.
- Fördela degen i teskedsstora klickar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Låt dem svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
- Vispa jordnötssmör och smör till fyllningen. Tillsätt florsocker och vispa till en krämig konsistens. Bred lite fyllning på undersidan av hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten.