En smörgåstårta är inte bara sommarmat. Den passar lika bra året runt när du är sugen på en god sillrätt och smörgåstårta. Den passar utmärkt till alla typer av bufféer och tillställningar där maten behöver förberedas i god tid.
3 formfranska, jämnlånga skivor (finns färdigskuret på längden)
matfett
3 dl vispgrädde
1 förp kaviar [75 g]
1 rödlök
1 knippe dill
3 msk gräslök
2-3 matjessillfiléer
1 ägg, hårdkokt
Gör så här
Skär bort kanterna på brödet och smöra brödskivorna.
Vispa upp grädden hårt och vänd ner kaviaren. Bred ut kaviargrädde över en av bottnarna och lägg ett tunt lager finhackad rödlök över.
Lägg på nästa botten och bred kaviargrädde också på den. Täck med ett lager finklippt dill och gräslök.
Lägg på den tredje bottnen och bred på grädden.
Dekorera ovansidan med sillfiléerna skurna i tunna strimlor, det skivade ägget, lite hackad röd- och gräslök och spritsa en kant av grädden runt tårtan.