Sommarens mandelkaka med jordgubbsgrädde

NYHET
Sommarens mandelkaka med jordgubbsgrädde
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sommarens mandelkaka med jordgubbsgrädde

14 ingredienser

1 h

Fredrik Eriksson bjuder på en enkel mandelkaka med härlig jordgubbsgrädde.

Ingredienser

portioner

Mandelkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 vaniljstång
  • 50 g smör, smält

Till formen

  • 50 g sötmandel, krossad
  • 1 dl pärlsocker
  • 1 msk smör

Jordgubbsgrädde

  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 citron (finrivet skal)
  • 2 dl grädde

Gör så här

Mandelkaka

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Vänd ner mjölsorterna och bakpulver.
  3. Skrapa ur vaniljen och vänd ner även den.
  4. Avsluta med att tillsätta smöret.

Till formen

  1. Smörj en form och strö i mandelkross och pärlsocker.
  2. Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 25 minuter beroende på form.

Jordgubbsgrädde

  1. Snoppa jordgubbarna.
  2. Mosa en tredjedel av jordgubbarna med en gaffel och rör ihop med socker och skalet från en citron.
  3. Vispa grädden väl och vänd ner de mosade jordgubbarna.

Servering

  1. Klicka upp jordgubbsgrädden i mitten på mandelkakan och garnera med jordgubbar runt om.