Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap

Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap
Foto: Jakob Fridholm

Sommarsuisse med jordgubbar, hallon, maränger, kola och lättvispad grädde samt fläder- och basilikasirap.

Recept ur kokboken Fredagskockens helgmenyer

2 juli 2017

Du behöver

  • 300 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl karamelliserad mjölk
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 dl basilika, finstrimlad
  • maränger

Gör så här

  1. Koka upp flädersaften och låt den koka tills hälften återstår. Kyl ner. Mixa flädersaften med basilikan.
  2. Ansa bären.
  3. Lättvispa grädden och dela jordgubbarna. Varva maränger med grädden och bären. Ringla över sirapen och klicka på kolan.
Kommentera receptet

Fler goda recept