Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap

Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap

7 ingredienser

Sommarsuisse med jordgubbar, hallon, maränger, kola och lättvispad grädde samt fläder- och basilikasirap.

Recept ur kokboken Fredagskockens helgmenyer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl dulce de leche
  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 0,5 dl basilika, finstrimlad
  • maräng

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp flädersaften och låt den koka tills hälften återstår. Kyl ner. Mixa flädersaften med basilikan.
  2. Ansa bären.
  3. Lättvispa grädden och dela jordgubbarna. Varva maränger med grädden och bären. Ringla över sirapen och klicka på kolan.