Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap

4 röster
Sommardessert med bär, kola, maränger och flädersirap
Foto: Jakob Fridholm

Sommarsuisse med jordgubbar, hallon, maränger, kola och lättvispad grädde samt fläder- och basilikasirap.

Recept ur kokboken Fredagskockens helgmenyer

Visa mer

Du behöver

  • 300 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl karamelliserad mjölk
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 dl basilika, finstrimlad
  • maränger

Gör så här

  1. Koka upp flädersaften och låt den koka tills hälften återstår. Kyl ner. Mixa flädersaften med basilikan.
  2. Ansa bären.
  3. Lättvispa grädden och dela jordgubbarna. Varva maränger med grädden och bären. Ringla över sirapen och klicka på kolan.
2 juli 2017
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept