Kalljästa frallor
Kalljästa frallor
8 ingredienser
ca 45 m + 12 h
Ernst Kirchsteigers recept på kalljästa frallor. Sätt en deg på kvällen, låt jäsa i kylen över natten och njut av nybakade frallor till frukost.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 3 dl vatten, ljummet
- 2 msk olja
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- ca 7 dl vetemjöl
- äggvita, till pensling
- blandade frön, solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna
Gör så här
- Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
- Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
- Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
- Pensla med ägg och strö över valfria frön.
- Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.