Burgundisk gryta

16 röster
50 min
4

Serveras med kokt potatis och grönsallad. Solveigs egna gryta! /Solveig Ternström

Solveigs vintips
2033 Santa Ana Malbec Shiraz

Solveig bjöd även på

Yin Ki Ans Kimchi


Mårbackakaka



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 1,5 kg marmorerat nötkött - helst högrev och uppfött i Sverige
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1-2 matskedar smör
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svart - eller kryddpeppar
  • 1 -2 lagerblad
  • 1,5 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • Ett par nävar champinjoner
  • 1,5 dl syltlök, inlagd
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt, efter smak
  • Persilja, efter smak

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i små tärningar cirka 2X2 cm.
  2. Skala och skär löken i klyftor och moroten i mindre bitar.
  3. Bryn köttet i lite fett i en stekpanna.
  4. Lägg över köttet i en gryta.
  5. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré smulad buljongtärning, kryddor och lök.
  6. Späd med vin och vatten.
  7. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i cirka 1.5 timmar, eller tills köttet är mört.
  8. Fräs champinjonerna och lägg i grytan.
  9. Lägg i morötterna de sista 15 -20 minuterna.
  10. Rör ut maizena med lite vatten och blanda ner det under omrörning.
  11. Koka upp och smaka av.
  12. Klipp över persilja och servera med kokt potatis.
8 juni 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept