Sojasotad lax med krispig nudel- & kålsallad

24 röster
4
4

Du behöver

Lax

  • 700 gr laxfile
  • 2 msk japansk soja
  • 1,5 msk mirin eller 1msk flytande honung

Nudelsallad

  • 300 gr äggnudlar
  • 1 stor klyfta sommarkål 1 bunte rädisor
  • 1 näve minitomater
  • 1 näve färsk babyspenat 1 näve cashewnötter

Dressing

  • 15 salladslökar
  • 4 msk riven ingefära
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 4 msk japansk soja
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med dressingen till nudelsalladen. Skiva salladslökens så tunt du bara kan och blanda alla ingredienser väl. Låt stå och låt dra i 15 minuter.
  2. Blanda soja och mirin eller honung och pensla på laxen. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisning och skölj sedan i iskallt vatten till de är helt kalla. Låt droppa av i durkslag och ställ åt sidan.
  4. Skär sommarkål i tunna strimlor, halvera rädisor och minitomater. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt. Strö på cashewnötter.
  5. Stek eller grilla laxen. Servera med den krispiga nudelsalladen.
11 augusti 2018

Fler goda recept