Sojasotad lax med krispig nudel- & kålsallad

41 röster
4

Fräsch nudelsallad med soyasotad lax och cashewnötter. Ett riktigt härligt recept av Jennie Walldén som passar perfekt som lunch eller vardagsmiddag.

Visa mer
4

Du behöver

Lax

  • 700 gr laxfile
  • 2 msk japansk soja
  • 1,5 msk mirin eller 1msk flytande honung

Nudelsallad

  • 300 gr äggnudlar
  • 1 stor klyfta sommarkål 1 bunte rädisor
  • 1 näve minitomater
  • 1 näve färsk babyspenat 1 näve cashewnötter

Dressing

  • 15 salladslökar
  • 4 msk riven ingefära
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 4 msk japansk soja
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med dressingen till nudelsalladen. Skiva salladslökens så tunt du bara kan och blanda alla ingredienser väl. Låt stå och låt dra i 15 minuter.
  2. Blanda soja och mirin eller honung och pensla på laxen. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisning och skölj sedan i iskallt vatten till de är helt kalla. Låt droppa av i durkslag och ställ åt sidan.
  4. Skär sommarkål i tunna strimlor, halvera rädisor och minitomater. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt. Strö på cashewnötter.
  5. Stek eller grilla laxen. Servera med den krispiga nudelsalladen.
11 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept