Vegomiddag med finess i form av len kräm på rostad rotselleri toppad med rostade- och sojaglaserade morötter, bönor och rostade hasselnötter i brynt smör. Frisk och fräsch apelsin till bidrar med skön syra.
Skrubba morötter och selleri. Skär sellerin i grova bitar. Vänd upp morötter och selleri med lite olja i en ugnssäker form. Låt morötterna och rotsellerin ligga var för sig i formen.
Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i ugnen ca 30-45 minuter.
Bryn smöret i en liten kastrull under vispning. Låt svalna.
Skala apelsinerna. Dela dem och skär i skivor.
Mixa rotselleri med rapsolja, citronjuice och salt till en slät kräm i en blender eller med stavmixer.
Värm krämen i en kastrull på spisen.
Skär morötterna i grova bitar. Stek dem i olja i en stekpanna. Tillsätt soja och låt ytan på morötterna bli glansiga.
Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och hasselnötterna i pannan med morötterna. Häll på det brynta smöret och vänd runt. Toppa med hackad timjan.
Servera rotsellerikräm i botten toppad med morots- och bönblandningen samt apelsin.