Sojapicklade ägghalvor
Sojapicklade ägghalvor
12 ingredienser
30 m + tid för pickling
Sojapicklade ägghalvor med chorizomajo och chorizoströssel kan bli en ny favorit på påskbordet.
Ingredienser
- ägg, kokt
- 2 dl vatten, kallt
- 1 dl soja (ljus)
- 0,5 dl mirin
Chorizoströssel och majonnäs
- 100 g chorizokorv
- 1,5 dl rapsolja
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
Servering
- färsk kruspersilja
Gör så här
- Koka valfri mängd ägg till önskad konsistens.
- Blanda ihop vatten, soja och mirin i en matlåda med lock.
- Skala äggen och lägg dem i matlådan. Låt stå i minst 2 timmar men helst över natten.
Chorizoströssel och majonnäs
- Finhacka korven så smått som möjligt.
- Värmen oljan i en panna. Lägg i korvhacket och stek/fritera korven tills den fått ordentligt med färg.
- Ta upp chorizoströsslet med en finmaskig sil och lägg det på hushållspapper.
- Sila oljan i en såskanna eller dylikt, låt svalna helt.
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade chorizomajonnäs med salt och peppar.
Servering
- Dela äggen på mitten.
- Toppa varje ägghalva med en klick majonnäs, lite chorizoströssel och kruspersilja, om så önskas.