Sojamarinerad lax med krämig kålsallad

Lohmanders Sojamarinerad lax med krämig kålsallad
Foto: Köket

Sojamarinerad lax med krämig kålsallad

9 ingredienser

30 min

Varför komplicera till något enkelt? Med Lohmanders färdiga sås får du en krämig kålsallad på nolltid! Till det en soja- och honungsmarinerad laxfilé.

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle
Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle produkt

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle

En krämig aioli med en frisk smak av lime och välbalanserad hetta från chipotle.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé

Sojamarinad

  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk honung
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • 1 msk malen svartpeppar

Krämig kålsallad

  • 300 g fänkål (spara dillen till servering)
  • 300 g vitkål
  • 0,5 dl Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle
  • 1 knippe persilja, hackad

Gör så här

Sojamarinerad lax

  1. Riv ingefära i en bunke. Tillsätt soja, honung och blanda runt.
  2. Skiva upp laxfilén i 4 jämnstora delar och rör runt i marinaden. Låt stå i kylen tills att det är dags att steka på.

Krämig kålsallad

  1. Skiva fänkål (behåll dillen på den gröna delen) och vitkål tunt.
  2. Blanda i Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle.

Servering

  1. Hacka persilja.
  2. Stek laxen i olja i en stekpanna på hög värme ca 3 minuter per sida med skinnsidan nedåt först, laxen kommer att få en lätt sotad yta. Använd en termometer om du är osäker, 50-55 grader är lagom.
  3. Servera kålsallad och lax på en tallrik, toppa med lite dill och persilja.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Surdegsmacka med pulled pork och lime- chipotlesås

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer