Smakrik vegorätt med influenser från det japanska köket. Stekt aubergine marineras först i en blandning av soja och mirin och serveras sedan med en fräsch gurksallad samt limeaioli med sesam i.
Dela auberginen och skär sedan varje halva i fyra bitar.
Vispa ihop marinaden i en bunke, riv ned vitlöken.
Stek auberginen i oja i en stekpanna tills den får fin färg på alla sidor. Lägg ned dem varma i marinaden.
Koka riset efter anvisning på förpackningen.
Riv skalet från limen ned i en bunke med majonnäs. Dela lime och pressa i saften. Riv ned en vitlöksklyfta. Vispa ihop med allt och smaka av med sesamolja och salt. Ställ åt sidan.
Skala gurkan, skär i trevliga ojämna bitar.
Vispa ihop chiliflakes, vinäger, socker och salt i en bunke och vänd ned gurkan. Hacka gräslöken och vänd ned den strax innan servering,
Stek salladslökarna i pannan så att de får lite färg.
Ta upp auberginen och låt den rinna av något innan du lägger dem på ett serveringsfat.
Servera med grillad salladslök, limeaioli, klibbigt ris och gurksalladen!