Sojagriljerad helgskinka

NYHET
Sojagriljerad helgskinka ny
Foto: TV4
Jessica Frej
Jessica Frej

Sojagriljerad helgskinka

5 ingredienser

20 min

Jessica gör en ljuvlig griljering på soja, dijon och cayenne. Passa på att köpa helgskinka dagarna efter jul, då kan man göra fynd i butikerna - perfekt att tillaga och frysa in till såser och pasta.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 1 msk soja, mörk
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Blanda ägg, dijon, cayennepeppar och soja.
  2. Pensla blandningen över skinkan.
  3. Sikta eller strö lite ströbröd över hela skinkan och runt om.
  4. Griljera skinkan i mitten av ugnen på 200-225 grader, tills den fått fin färg, ca 10-20 min.