Sockerskorpor
Sockerskorpor
6 ingredienser
Lättbakade och spröda skorpor med smak av kardemumma.
Ingredienser
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk kardemummakärnor, stötta
- 150 g osaltat smör
- 1,5 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda socker, mjöl, bakpulver, kardemumma i en bunke.
- Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll på grädden och blanda snabbt ihop till en deg.
- Rulla ca 35 små bollar av degen. Lägg på smorda eller bakpappersklädda plåtar.
- Grädda ca 8 minuter tills bollarna har fått lite färg.
- Sänk värmen till 150 grader.
- Nu, medan de fortfarande är varma, tar man en gaffel och delar dem på mitten så att det blir en över- och en underskorpa. Lägg på plåtar med snittytan uppåt.
- Ställ in i ugnen och rosta tills de fått fin färg och blivit krispiga, det tar ca 30 minuter men kolla gärna då och då om de har fått rätt krispighet.