Sockerskorpor

Sockerskorpor
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Sockerskorpor

6 ingredienser

Lättbakade och spröda skorpor med smak av kardemumma.

Ingredienser

portioner stycken
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 150 g osaltat smör
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda socker, mjöl, bakpulver, kardemumma i en bunke.
  3. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll på grädden och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ca 35 små bollar av degen. Lägg på smorda eller bakpappersklädda plåtar.
  5. Grädda ca 8 minuter tills bollarna har fått lite färg.
  6. Sänk värmen till 150 grader.
  7. Nu, medan de fortfarande är varma, tar man en gaffel och delar dem på mitten så att det blir en över- och en underskorpa. Lägg på plåtar med snittytan uppåt.
  8. Ställ in i ugnen och rosta tills de fått fin färg och blivit krispiga, det tar ca 30 minuter men kolla gärna då och då om de har fått rätt krispighet.