Sockerkringlor med citronfyllning

POPULÄRT
Sockerkringlor med citronfyllning
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Sockerkringlor med citronfyllning

51

6 steg att laga

15 ingredienser

Ljuvligt goda, smöriga sockerkringlor som fylls med citronsmör. Perfekt helgfika!

läs mer
Kökets kurser
Teas tårtkurs promoruta choklad

Lyckas med tårtor!
Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >>

Ingredienser

portioner20 kringlor

Vetedeg

  • 25 g jäst [0,5 förp]
  • 250 g standardmjölk [2,5 dl]
  • 8 g kardemummakärnor, grovstött [1 msk]
  • 70 g strösocker [0,66 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 420 g stenmalet vetemjöl [7 dl]
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 55 g ägg [1 st]

Citronfyllning

  • 150 g strösocker
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 citron, zesten

Citronsocker

  • 300 g strösocker
  • 1 citron, zest

Pensling

  • 150 g smör, smält

Gör så här

  1. Vetedeg
    Lös upp jästen i rumstempererad mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin på låg hastighet i cirka 10 minuter tills du har en fin och elastisk deg. Låt jäsa under duk i 60 minuter.
  2. Fyllning
    Blanda ihop samtliga ingredienser med en slickepott till en jämn massa.
  3. Citronsocker
    Massera ihop citronzest och socker och låt stå. Mixa strax innan användning för att få bort eventuella klumpar men inte så att sockret blir fint.
  4. Avslut
    Kavla ut degen till en rektangel och stryk över citronfyllningen. Vik den dubbel. Skär 3 cm strips, tvinna och lägg som en kringla, nyp ihop ändarna på baksidan av varje bulle. Lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum. Låt jäsa i 30 min.
  5. Baka av bullarna på 230 grader varmluft i cirka 6-8 minuter, låt svalna.
  6. Pensla med smält smör och strö över rikligt med citronsocker.