Sockerfri chokladkaka
Sockerfri chokladkaka
11 ingredienser
En mjuk chokladkaka där vitt socker ersätts med sötma från mixade dadlar. Kakan toppas med smält mörk choklad och lite riven kokos. Kakan är naturligt glutenfri.
Tips från ViktVäktarna
Annons

Tips från ViktVäktarna
Testa ViktVäktarnas enkla och smarta recept på chokladmuffins med banan!
Läs mer
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Dadelkaka med choklad
- 200 g färska dadlar (mjuka och torkade)
- 3 ägg
- 0,5 dl kokosolja, smält
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 50 g mörk choklad, grovt hackad
Topping
- 100 g mörk choklad
- 1 tsk kokosolja
- 2 msk riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med äggen och kokosoljan.
- Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt. Mixa ihop detta med äggen till en jämn smet.
- Vänd ner den mörka chokladen.
- Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen cirka 15-18 minuter.
- Låt svalna helt, gärna i kylen innan du lägger upp den på serveringsfat.
- Hacka den mörka chokladen till toppingen och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn och blanda ner kokosoljan.
- Ringla över chokladen över kakan och strö över kokos.