Socca med kantareller och majs
Socca med kantareller och majs
15 ingredienser
40 m
Den här pannkakan av kikärtsmjöl kallas socca. Servera den med majs och svamp så får de en komplett och god rätt till helgen.
Se Desirée Jaks laga receptet

Ingredienser
Socca
- 3 dl kikärtsmjöl
- 1 dl olivolja
- 3-4 dl vatten
- salt
- svartpeppar
Topping
- 1 majskolv
- 250 g kantareller, rensade och delade
- 2 msk smör
- 3 kvistar rosmarin
- olja (till stekning)
- chiliflakes
- salt
- vinäger
Servering
- 2 dl ricotta
- 1 dl krondillsblomma, plockade
Gör så här
Socca
- Vispa ihop ingredienserna till smeten och krydda med salt och peppar.
- Låt smeten stå 30 minuter i rumstemperatur. Späd eventuellt med lite mer vatten, smeten ska ha samma konsistens som en lite tjockare pannkakssmet.
- Hetta upp en gjutjärnspanna med mycket olivolja. Stek pannkakan krispig på en sida tills smeten har stelnat. Vänd upp på ett fat.
Topping
- Skär av majsen från kolven.
- Värm upp en stor stekpanna och stek kantarellerna i olja ca 1–2 minuter tills de börjar få färg.
- Tillsätt smör i stekpannan, låt smälta och tillsätt sedan majsen och rosmarinkvistarna. Stek tills majsen tar färg och börjar poppa, ca 3 minuter.
- Smaka upp med chili, salt, och en skvätt vinäger.
Servering
- Lägg en matsked ricotta på varje socca, toppa sedan med kantarellerna och majs samt avsluta med krondill.