Socca med kantareller och majs

koket.se
Socca med kantareller och majs
Desirée Jaks
Desirée Jaks

Socca med kantareller och majs

15 ingredienser

40 m

Den här pannkakan av kikärtsmjöl kallas socca. Servera den med majs och svamp så får de en komplett och god rätt till helgen.

Se Desirée Jaks laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Socca

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl olivolja
  • 3-4 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 majskolv
  • 250 g kantareller, rensade och delade
  • 2 msk smör
  • 3 kvistar rosmarin
  • olja (till stekning)
  • chiliflakes
  • salt
  • vinäger

Servering

  • 2 dl ricotta
  • 1 dl krondillsblomma, plockade

Gör så här

Socca

  1. Vispa ihop ingredienserna till smeten och krydda med salt och peppar.
  2. Låt smeten stå 30 minuter i rumstemperatur. Späd eventuellt med lite mer vatten, smeten ska ha samma konsistens som en lite tjockare pannkakssmet.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna med mycket olivolja. Stek pannkakan krispig på en sida tills smeten har stelnat. Vänd upp på ett fat.

Topping

  1. Skär av majsen från kolven.
  2. Värm upp en stor stekpanna och stek kantarellerna i olja ca 1–2 minuter tills de börjar få färg.
  3. Tillsätt smör i stekpannan, låt smälta och tillsätt sedan majsen och rosmarinkvistarna. Stek tills majsen tar färg och börjar poppa, ca 3 minuter.
  4. Smaka upp med chili, salt, och en skvätt vinäger.

Servering

  1. Lägg en matsked ricotta på varje socca, toppa sedan med kantarellerna och majs samt avsluta med krondill.