Snurrig cheesecake med färska bär

snurrig cheesecake
Foto: TV4

Snurrig cheesecake med färska bär

Av: Ebba - Öland

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min + tid i frys

Fryst cheesecake i portionsformat, serveras med kaksmul och färska bär. En underbar dessert som är enkel att förbereda!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Topping

  • 125 g digestivekex, krossade
  • 20 g smör
  • 125 g hallon, färska
  • 100 g jordgubbar, färska, skivade
  • 75 g blåbär, färska
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Förbered portionsformarna med en cirkel bakplåtspapper i botten, en ny bit på insidan av formen som ”vägg” samt remsor under allt som du senare kan lyfta upp cheesecaken ur formen med.
  2. Separera äggulor och vitor i varsin skål. Vispa äggulor med socker poröst med elvisp.
  3. Blanda färskosten med vaniljsockret och vispa samman med äggula och sockermixen. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner även den med äggulorna.
  4. Vispa sedan äggvitorna hårt med rena vispar och rör ner även dem i fyllningen. Häll smeten i de förberedda portionsformarna med bakplåtspapper och fördela jämt.
  5. Låt stå i frysen minst 6 h. Ta fram ca 15 min innan servering.
  6. Smält smöret och blanda med de krossade kexen. Lägg hälften av kexblandningen på serveringsfatet och placera därefter den frysta cheesecaken på dessa.
  7. Toppa med resterande kexblandning, hallon, jordgubbar och blåbär.