Snittar med vispad brie och saffranshonung

Pågen Snittar med vispad brie och saffranshonung
Foto: Köket

Snittar med vispad brie och saffranshonung

7 ingredienser

20 min

Här har du julens godaste snittar till adventsmys och mingel! Smörstekt bröd toppat med en len vispad brieost, rostade nötter och saffranshonung,

Pågen Lantgoda
Pågen Lantgoda produkt

Pågen Lantgoda

Fyllig smak av fullkornsvete och havre

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Lantgoda
  • 1 dl honung
  • 0,5 g saffran
  • 450 g brieost
  • 1,5 dl valnötter
  • flingsalt
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm honungen försiktigt och blanda med saffran. Låt stå.
  3. Hacka nötterna grovt och lägg i en ugnssäker form. Häll över 2-3 msk honung och rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills nötterna fått fin färg. Låt svalna något.
  4. Skär bort kanterna på brieosten och skär den krämiga mitten i små kuber. Mixa sedan osten med stavmixer eller i en matberedare tills helt slät och krämig.
  5. Stek bröden i lite smör tills de fått en härligt rostad yta och skär sedan upp skivorna i 4 små snittar.
  6. Toppa med den vispade brien, honungsnötterna, lite färsk timjan, flingsalt och eventuellt mer saffranshonung.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Köttbullemacka med rödbetsallad

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toast och frukostfavoriter.

Läs mer