Snittar med vispad brie och saffranshonung

Foto: Köket
Snittar med vispad brie och saffranshonung
7 ingredienser
20 min
Här har du julens godaste snittar till adventsmys och mingel! Smörstekt bröd toppat med en len vispad brieost, rostade nötter och saffranshonung,
Ingredienser
- 4 skivor Pågen Lantgoda
- 1 dl honung
- 0,5 g saffran
- 450 g brieost
- 1,5 dl valnötter
- flingsalt
- färsk timjan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Värm honungen försiktigt och blanda med saffran. Låt stå.
- Hacka nötterna grovt och lägg i en ugnssäker form. Häll över 2-3 msk honung och rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills nötterna fått fin färg. Låt svalna något.
- Skär bort kanterna på brieosten och skär den krämiga mitten i små kuber. Mixa sedan osten med stavmixer eller i en matberedare tills helt slät och krämig.
- Stek bröden i lite smör tills de fått en härligt rostad yta och skär sedan upp skivorna i 4 små snittar.
- Toppa med den vispade brien, honungsnötterna, lite färsk timjan, flingsalt och eventuellt mer saffranshonung.
TIPS!