Sniglar Provençale

1 röst
4
Sniglar Provençale
Foto: TV4

Sniglar är en omtyckt läckerhet. Sniglar köper man oftast serveringsfärdiga på burk, skalen köper man separat. Den här rätten serveras med bröd.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 24 sniglar med skal
  • 150 g smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackade hasselnötter
  • 2 msk finhackade champinjoner
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smöret mjukt och tillsätt vitlök, persilja, nötter, champinjoner, salt och peppar.
  2. Lägg sniglarna i väl rengjorda snigelskal. Bred kryddsmöret över. Lägg sniglarna i en liten snigelpanna eller på ugnssäkert fat. Värm dem i ugnen tills smöret börjar skumma.
  3. Servera rykande heta.
26 januari 2009

Fler goda recept