Lyxa till minglet med tre enkla men eleganta snacks: krämiga minivästerbottenpajer med rom och gräslök, lyxiga tryffelpopcorn och en len pumpahummus med rostade kikärtor och chips. Perfekt till fördrinken eller helgmyset!
Dela smördegen i 8 delar. Tryck ner muffinsformar så det bildas en skål. Vispa upp ett ägg och pensla smördegen. Det kan krävas att lappa och lagar lite med smördegen för att täcka.
Vispa ihop det andra ägget med mjölk och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll blandingen i de förberedda formarna och baka i ugnen i 10-15 minuter.
Toppa pajerna med en klick crème fraiche, rom samt gräslök. Servera!
Tryffelpopcorn
Häll olja så det täcker bottnen på en tjockbottnad kastrull med lock.
Häll popcorn så de täcker botten.
Sätt spisen på högsta värmen och sätt på locket. När första popcornet poppat sänk till medelvärme (om du har spis med induktion, annars stäng av plattan och låt gå på eftervärme). Låt stå kvar tills det är tyst i kastrullen, då har de poppat färdigt.
Ringla över några droppar tryffelolja och sätt tillbaka locket. Skaka runt ordentligt, salta och peppra sen och skaka runt igen. Servera!
Pumpahummus
Sätt ugnen på 225 grader varmluft
Skär pumpan i tärningar och skalade vitlöksklyftor. Lägg på plåt med 0,5 dl kikärtor. Ringla över 1 msk olivolja och vänd runt. Salta och peppra och rosta i ugnen i 20 minuter.
Plocka undan de rostade kikärtorna från plåten tillsammans med ca 2 msk pumpa. Lägg resterande puma och vitlök i en mixer tillsammans med de avrunna kikärtorna, resterande olivolja, citronsaft, tahini, spiskummin och chiliflakes. Kör till en slät hummus och lägg upp på ett litet djupt fat.
Hacka den sparade rostade pumpan och toppa tillsammans med de sparade rostade kikärtorna. Ringla på lite extra olivolja och strö på lite chilflakes.
Servera med lättsaltade chips till något gott att dricka.