Snabbt tunnbröd
Snabbt tunnbröd
6 ingredienser
20 m
Här kommer ett riktigt smart och smidigt recept på tunnbörd!
Ingredienser
- 50 g smör, rumsvarmt
- 2 dl rågsikt
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 dl yoghurt
Gör så här
- Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.
- Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en kladdig deg.
- Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så att den inte klibbar fast på bordet eller i händerna.
- Dela degen i 6–8 bitar.
- Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2–3 mm tunna.
- Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
- Värm upp en stekpanna (helst i gjutjärn) på hög medelvärme.
- Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den) och stek bröden efterhand. Vänd bröden när de fått bruna fläckar, ca 1,5 minut per sida.
- Anpassa värmen hela tiden så att bröden inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden variera några sekunder eller några minuter.
- Pensla bröden med lite smör och toppa gärna med sesamfrön.