Snabblagad yakiniku med ris

126 röster
30 m
4
Snabblagad yakiniku med ris
Foto: TV4

Yakiniku gjord på blandfärs är en perfekt vardagsrätt som går hem hos barn som vuxna.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Söt sojasås

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl soja

Yakunikufräs

  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 lime, juice

Tillbehör

  • ris, kokt
  • ägg, stekt
  • koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort.
  4. Torka ur stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök.
  5. Servera allt med ett stekt ägg och koriander.

Laddar fler recept...