Snabblagad yakiniku med ris

101 röster
30 m
4

Yakiniku gjord på blandfärs är en perfekt vardagsrätt som går hem hos barn som vuxna.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Söt sojasås

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl soja

Yakunikufräs

  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 lime, juice

Tillbehör

  • kokt ris
  • stekt ägg
  • koriander

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort.
  4. Torka ur stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök.
  5. Servera allt med ett stekt ägg och koriander.
8 mars 2016

Laddar fler recept