Snabblagad yakiniku med ris
Snabblagad yakiniku med ris
14 ingredienser
30 m
Yakiniku gjord på blandfärs är en perfekt vardagsrätt som går hem hos barn som vuxna.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
Söt sojasås
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl soja
Yakunikufräs
- 400 g blandfärs
- 1 msk sesamolja
- 1 röd chilifrukt, tunt skivad
- 1 tum ingefära, finhackad
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 1 msk strösocker
- 1 knippe salladslök, skivad
- 1 limefrukt, juice
Tillbehör
- ris, kokt
- ägg, stekt
- koriander
Gör så här
- Koka riset.
- Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
- Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort.
- Torka ur stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök.
- Servera allt med ett stekt ägg och koriander.