Snabba nudlar i krämig och het sås

NYHET
Snabba nudlar i krämig och het sås
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Snabba nudlar i krämig och het sås

11 ingredienser

20 min

Den här goda och enkla middagen med nudlar i en krämig och smakrik sås med hetta är perfekt att laga när middagen ska gå undan men ändå bli riktigt god.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nudlar (gärna vetenudlar)
  • 100 g spenat
  • 2 pak choi, delade i mitten.

Sås

  • 3 salladslökar, strimlade
  • 3 msk tahinipasta (eller 2 msk sesamolja)
  • 3 msk chiliolja
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 5 msk av nudelvattnet

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • 2 salladslökar, strimlad

Gör så här

  1. Koka nudlarna i en stor kastrull med saltat vatten
  2. Blanda såsen tills sockret löst upp sig, ställ åt sidan.
  3. Ha i pak choi i kastrullen med nudlarna sista minuten, och spenaten de sista 10 sekundera.
  4. Häll av allt i ett durkslag. Skölj lite hastigt med kallt vatten, nudlarna får gärna vara ljumma.
  5. Stek äggen i olja i en stekpanna.
  6. Blanda nudlar, pak choi och spenat med såsen. Rör om. Servera med ägg och toppa med salladslök och rostade sesamfrön.