I samarbete med FELIX

Snabba matmuffins med grönsakspytt

13 röster
25 m
12 muffins

Ett busenkelt sätt att göra matiga muffins på! Gott till såväl picknick, utflykt, brunch och mellis.

Visa mer
25 m
12 muffins

Du behöver

  • 1 rulle smördeg
  • 350 g Felix Vegetarisk Pytt
  • 1,5 dl smakrik ost, riven
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • eventuellt färska örter, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp pytten i en skål och låt tina något.
  3. Stansa ut 12 rundlar ur smördegen med hjälp av ett dricksglas eller liknande. Lägg varje rundel i botten på 12 muffinsformar så det blir som en liten skål.
  4. Vispa ner äggen och osten i pytten och krydda med lite salt och peppar. Fördela röran i muffinsformarna och grädda i ugnen i 15 minuter.
  5. Packa ner i picknickkorgen eller duka upp på buffébordet. Lika goda varma som kalla.
Tips!
Bästa pizzan ever med sötpotatis och burrata

Fler tips från FELIX!

Sugen på att få fler vegetariska vardagsrecept?

Klicka här!

27 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept