Snabba matmuffins med grönsakspytt

Snabba matmuffins med grönsakspytt
Foto: Köket

Snabba matmuffins med grönsakspytt

16

5 steg att laga

7 ingredienser

25 m

Ett busenkelt sätt att göra matiga muffins på! Gott till såväl picknick, utflykt, brunch och mellis.

läs mer
Felix vegetarisk pytt produkt ny

Felix tipsar!

FELIX veggie pytt är gjord på svensk potatis och bra råvaror utan tillsatser som tillagas lokalt i Skåne.


Läs mer

Ingredienser

portioner12 muffins
  • 1 förp smördeg
  • 350 g Felix vegetarisk pytt
  • 1,5 dl ost, smakrik , riven
  • 3 ägg
  • salt
  • peppar
  • ev färska örter, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp pytten i en skål och låt tina något.
  3. Stansa ut 12 rundlar ur smördegen med hjälp av ett dricksglas eller liknande. Lägg varje rundel i botten på 12 muffinsformar så det blir som en liten skål.
  4. Vispa ner äggen och osten i pytten och krydda med lite salt och peppar. Fördela röran i muffinsformarna och grädda i ugnen i 15 minuter.
  5. Packa ner i picknickkorgen eller duka upp på buffébordet. Lika goda varma som kalla.
TIPS!
Bästa pizzan ever med sötpotatis och burrata

Fler tips från FELIX!

Sugen på att få fler vegetariska vardagsrecept?

Klicka här!