Snabba "kroppkakor" med fläsk och lingon
Snabba "kroppkakor" med fläsk och lingon
6 ingredienser
30 m
Kroppkakor är en klassisk favoriträtt hos många men är lite tidskrävande och krångligt att laga till vardags. Här är ett recept på snabba "kroppkakor" på gnocchi, rimmat fläsk och rårörda lingon!
Tips! Se & gör Toms Sjöstedts rårörda lingon!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör
- 2 tsk kryddpeppar, hel, mortlad
- 300 g rimmat fläsk, i skivor
- ca 500 g naturell gnocchi
lingon rårörda
- 250 g frysta lingon, tinade
- 1,5 dl strösocker
Gör så här
Rårörda lingon
- Blanda tinade lingon med socker. Låt stå i 20 minuter.
Snabba kroppkakor
- Bryn smöret, när det är gyllenbrunt och färdigt rör du ner mortlad kryddpeppar. Låt stå tills resten är klart, om det brynta smöret börjar stelna är det bara att värma upp det igen.
- Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor, ställ eventuellt in det på värmehållning i ugnen på 100 grader under tiden du kokar gnocchin.
- Koka upp saltat vatten och lägg ner gnocchin. När de flyter upp till ytan är de färdigkokta. Häll av vattnet, stek på gnocchin i det brynta smöret så de får en lätt yta och servera med fläsk och rårörda lingon samt gärna morots- eller kålsallad.