Snabba "kroppkakor" med fläsk och lingon

35 röster
30 m
4

Kroppkakor är en klassisk favoriträtt hos många men är lite tidskrävande och krångligt att laga till vardags. Här är ett recept på snabba "kroppkakor" på gnocchi, rimmat fläsk och rårörda lingon!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 tsk hel kryddpeppar, mortlad
  • 300 g rimmat fläsk, i skivor
  • ca 500 g naturell gnocchi

Rårörda lingon

  • 250 g frysta lingon, tinade
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Rårörda lingon
    Blanda tinade lingon med socker. Låt stå i 20 minuter.
  2. Snabba kroppkakor
    Bryn smöret, när det är gyllenbrunt och färdigt rör du ner mortlad kryddpeppar. Låt stå tills resten är klart, om det brynta smöret börjar stelna är det bara att värma upp det igen.
  3. Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor, ställ eventuellt in det på värmehållning i ugnen på 100 grader under tiden du kokar gnocchin.
  4. Koka upp saltat vatten och lägg ner gnocchin. När de flyter upp till ytan är de färdigkokta. Häll av vattnet, stek på gnocchin i det brynta smöret så de får en lätt yta och servera med fläsk och rårörda lingon samt gärna morots- eller kålsallad.
14 januari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept