Snabb råraka med svamp

NYHET
Snabb råraka med svamp
Foto: Tv4

Snabb råraka med svamp

6 ingredienser

20 min

Snabb råraka med svamp, bacon och rårörda lingon gör sig riktigt fint som festlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8-10 potatisbullar
  • 150 g svamp (skogschampinjoner eller kantareller)
  • 100 g grönkål
  • 1 förp bacon
  • smör (till gräddning)
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Ta fram potatisbullarna och låt dem tina något, då blir de mer jämnt tillagade och frasiga.
  2. Dela svampen i mindre bitar och riv grönkålsbladen från stjälkarna.
  3. Skär bacon i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna och börja steka baconet.
  5. Tillsätt svamp och grönkål när lite fett från baconet börjar släppa. Stek tills det är krispigt med fin yta.
  6. Värm och smöra våffeljärnet.
  7. Grädda sedan potatisbullarna i våffeljärnet. Tryck till lite så de blir platta och riktigt frasiga. Smöra våffeljärnet mellan varje gräddning.
  8. Toppa potatisbullarna med krispigt bacon, svamp och rårörda lingon.