Snabb rabarbercheesecake i glas

POPULÄRT
koket.se
Snabb rabarbercheesecake i glas
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Snabb rabarbercheesecake i glas

17 ingredienser

1 h

Superenkel och riktigt god dessert i glas med bitar av rulltårta i botten, ett lager fluffig cheesecakekräm i mitten och en sötsyrlig rabarberkompott på toppen. Vill du ta en genväg,  köp färdig sockerkaka och sylt istället för att göra egen.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Botten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver

Cheesecake-fyllning

  • 600 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner, fint rivet skal

Rabarberkompott

  • ca 400 g rabarber
  • 0,5 dl vatten
  • 2 citroner, saften
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 krm agar-agar (pulver)
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Börja med att göra rulltårtsbottnen. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbottnen och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  6. Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar och lägger i botten på dina serveringsglas.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  8. Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  9. Spritsa ut cheesecakesmeten i glasen och ställ dem sedan i kylskåpet för att sätta sig medan du kokar rabarberkompotten.
  10. Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker, citronsaft och agar agar pulver. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme tills sockerkristallerna smält och rabarbern mjuknat upp.
  11. Mixa kompotten slät.
  12. Häll över rabarberkompotten i en skål för att svalna och tjockna i kylskåpet innan du toppar dina cheesecakes med den. Garnera med citronmeliss vid servering.