Snabb rabarbercheesecake i glas
Snabb rabarbercheesecake i glas
17 ingredienser
1 h
Superenkel och riktigt god dessert i glas med bitar av rulltårta i botten, ett lager fluffig cheesecakekräm i mitten och en sötsyrlig rabarberkompott på toppen. Vill du ta en genväg, köp färdig sockerkaka och sylt istället för att göra egen.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Botten
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
Cheesecake-fyllning
- 600 g färskost
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 citroner, fint rivet skal
Rabarberkompott
- ca 400 g rabarber
- 0,5 dl vatten
- 2 citroner, saften
- 2,5 dl strösocker
- 3 krm agar-agar (pulver)
- färsk citronmeliss, till garnering
Gör så här
- Börja med att göra rulltårtsbottnen. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
- Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbottnen och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
- Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar och lägger i botten på dina serveringsglas.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
- Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
- Spritsa ut cheesecakesmeten i glasen och ställ dem sedan i kylskåpet för att sätta sig medan du kokar rabarberkompotten.
- Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker, citronsaft och agar agar pulver. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme tills sockerkristallerna smält och rabarbern mjuknat upp.
- Mixa kompotten slät.
- Häll över rabarberkompotten i en skål för att svalna och tjockna i kylskåpet innan du toppar dina cheesecakes med den. Garnera med citronmeliss vid servering.