Snabb panna med kolja och tomat

Snabb panna med kolja och tomat
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Snabb panna med kolja och tomat

7 ingredienser

20 m

Soffritto som är en klassisk bas av finhackad lök, morot och selleri är utgångspunkten för många recept. Nuförtiden behöver du inga fantastiska knivkunskaper eftersom du kan köpa soffritton färdighackad från affären. Vilket gör den här vardagsrätten riktigt snabb och enkel! En portion innehåller 286 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 5.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 500 g sofffrittomix (eller grönsakssoppamix)
  • 600 ml tomatpassata
  • 500 ml grönsaksfond
  • 600 g koljafilé (4 bitar)
  • 400 g cannellinibönor, avrunna och sköljda (på burk)
  • 1 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en djup kastrull och stek försiktigt sofritto- eller grönsaksblandningen i 5 minuter på medelvärme tills den mjuknat.
  2. Tillsätt passata och grönsaksbuljong i pannan och låt sjuda stadigt.
  3. Tillsätt koljan och bönorna, täck över och låt sjuda i 4–5 minuter tills det är genomstekt och börjar brytas i bitar.
  4. Strö över basilikablad och servera.