• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Snabb kycklinggryta keema matar

43 röster
Snabb kycklinggryta keema matar

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g frysta ärtor
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1 grön chilifrukt
  • 3 klyfta vitlök, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk koriander, malen
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • ca 1,5 dl vatten
  • 2 salladslökar, skivad
  • 1 kruka koriander, hackad

Till servering

  • 4 port ris, kokt [alt bröd]

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär tomaten i små tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Stek löken i olja. Tillsätt ingefära, vitlök, chili och stek lite till.
  3. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare någon minut. Vänd i kycklingfärs och stek tills den fått färg och smular sig.
  4. Vänd i tomat och stek tills den mjuknar. Tillsätt vatten och ärtor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt puttra under lock 10-15 minuter. Toppa med salladslök och koriander. Servera med nykokt ris.
  6. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från chili, tomat och koriander för en mer hållbar matlagning, och njut av din kycklingfärsgryta. /Köket-redaktionen
19 oktober 2019