Snabb barbequesås

60 röster
20 m
10
20 m
10

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk vitlök, pressad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Stek den mjuk i olja. Lägg i resterande ingredienser och koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat.
  2. Smaka ev. av med mer salt, vinäger, soja eller socker.
  3. Tips! Koktiden bestämmer tjockleken på såsen. Ju längre den kokar, desto tjockare blir den.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

15 juni 2017