• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smulpaj med lime och björnbär

Filip Poon
Filip Poon

Smulpaj med lime och björnbär

5 steg att laga

9 ingredienser

40 m

En ljuvlig paj med björnbär, lime och smuldeg på havregryn! Det söta med det syrliga blir en perfekt blandning till fikat.

Ingredienser

portioner6 portioner

Smuldeg

  • 200 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap

Fyllning

  • 1 kg frysta björnbär
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 4 limefrukter, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till smuldegen, förutom sirapen. Smula sönder smöret med fingertopparna tills smuldegen känns smulig. Tillsätt sirapen och vänd försiktigt i den.
  3. Blanda björnbär, socker, maizena och limeskalet i en smord ugnssäker form.
  4. Smula över smuldegen och grädda i ugnen i ca 35 minuter, eller tills smuldegen får en gyllenbrun färg.
  5. Servera och njut tillsammans med gräddglass eller vaniljsås.