Smulpaj med lime och björnbär

Filip Poon - porträtt KM 2023

Smulpaj med lime och björnbär

9 ingredienser

40 m

En ljuvlig paj med björnbär, lime och smuldeg på havregryn! Det söta med det syrliga blir en perfekt blandning till fikat.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Smuldeg

  • 200 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap

Fyllning

  • 1 kg frysta björnbär
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 4 limefrukter, skalet

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till smuldegen, förutom sirapen. Smula sönder smöret med fingertopparna tills smuldegen känns smulig. Tillsätt sirapen och vänd försiktigt i den.
  3. Blanda björnbär, socker, maizena och limeskalet i en smord ugnssäker form.
  4. Smula över smuldegen och grädda i ugnen i ca 35 minuter, eller tills smuldegen får en gyllenbrun färg.
  5. Servera och njut tillsammans med gräddglass eller vaniljsås.