Smörstekt kyckling med brynt dragonsmör och cannelinibönor

34 röster
25 m
4
Smörstekt kyckling med brynt dragonsmör och cannelinibönor
Foto: Jessica Frej

En krämig underbar rätt fullpackad med de godaste smakerna jag kan komma på just nu! Brynt smör, dragon och vitlök. Det finns nog ingen som inte älskar den här kombinationen! Smakerna känner du igen från bearnaisesås men här är de i en ny kostym. Kycklingfiléer finns i flera prisklasser, jag köper alltid färsk svensk kyckling, av den bästa kvalité som jag kan hitta. /Jessica

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 800 g kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 burkar kokta cannellinibönor á 410 g
  • 150 g smör
  • 4 msk ljus soja
  • 4 msk torkad dragon
  • 2 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 förp á 65 färsk spenat

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen.
  2. Stek kycklingen på hög värme i 30 g smör. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skölj bönorna i rikligt med kallt vatten.
  4. Bryn 120 g smör i en stor kastrull, när smöret precis är brynt vänd i löken och vitlöken och låt den steka ett par minuter.
  5. Tillsätt nu soja, dragon, fond, vinäger, bönor och vatten och låt puttra i 3–4 minuter.
  6. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst.
19 november 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept