Smörstekt kyckling med brynt dragonsmör och cannelinibönor

Smörstekt kyckling med brynt dragonsmör och cannelinibönor
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Smörstekt kyckling med brynt dragonsmör och cannelinibönor

52

6 steg att laga

13 ingredienser

25 m

En krämig underbar rätt fullpackad med de godaste smakerna jag kan komma på just nu! Brynt smör, dragon och vitlök. Det finns nog ingen som inte älskar den här kombinationen! Smakerna känner du igen från bearnaisesås men här är de i en ny kostym. Kycklingfiléer finns i flera prisklasser, jag köper alltid färsk svensk kyckling, av den bästa kvalité som jag kan hitta. /Jessica

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 förp kokta cannellinibönor (à 410 g)
  • 150 g smör
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk torkad dragon
  • 2 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 förp färsk spenat (à 65 g)

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen.
  2. Stek kycklingen på hög värme i 30 g smör. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skölj bönorna i rikligt med kallt vatten.
  4. Bryn 120 g smör i en stor kastrull, när smöret precis är brynt vänd i löken och vitlöken och låt den steka ett par minuter.
  5. Tillsätt nu soja, dragon, fond, vinäger, bönor och vatten och låt puttra i 3–4 minuter.
  6. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst.