• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smörstekt gösfilé med lättstuvad blomkål, dill och ansjovis

Smörstekt gösfilé med lättstuvad blomkål, dill och ansjovis
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Smörstekt gösfilé med lättstuvad blomkål, dill och ansjovis

7 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Fantastiskt god middag - både till vardag och fest - blir det med Tinas recept på stekt gös serverad med lättstuvad blomkål.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600-800 g gösfilé, skuren i portionsbitar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Stuvad blomkål

  • 1 blomkål, liten
  • 40 g smör
  • 0,5-1 msk hel kummin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 50 g lagrad ost, riven
  • 5 dl mjölk
  • 3-4 ansjovisfiléer
  • 1 knippe dill, hackad till servering

Gör så här

  1. Börja med den stuvade blomkålen. Ta bort blasten från blomkålen och lägg åt sidan. Skär blomkålen i små buketter.
  2. Fräs blomkålsbuketterna i smör i en gryta tills de mjuknar lite.
  3. Stöt kumminen i mortel. Tillsätt kumminen till kålen. Salta och peppra.
  4. Pudra över vetemjöl på kålen och blanda runt, lägg i osten och häll på mjölken.
  5. Tillsätt hackad anjovis och låt koka upp. Låt småkoka ett par minuter tills såsen "limmar sig" på kålen.
  6. Vänd fisken lätt i vetemjöl på båda sidor. Stek fisken i smör och olivolja i en stekpanna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
  7. Strimla blomkålsblasten fint. Vänd ner hackad dill och blomkålsblast i den stuvade blomkålen, rör om och lägg upp med fisken på tallrikar!