Smörstekt forell

6 röster
4
Smörstekt forell
Foto: TV4

Forell är namnet på tillagad bäcköring, öring eller regnbåge. Originalet bäcköring är en gastronomisk upplevelse. Odlad regnbåge i portionsformat hittar du fiskdisken. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 portionsstora regnbågar
  • salt, svartpeppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 2 msk finhackad persilja

Till servering:

  • citron
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Rensa och skölj fiskarna, behåll huvudet men ta bort gälarna.
  2. Krydda fiskarna runt om med salt och peppar. Vänd dem i mjölet. Stek i rikligt med smör ca 4–5 minuter på varje sida eller tills de är helt genomstekta.
  3. Ta upp fiskarna och lägg dem på ett uppläggningsfat. Fräs upp en stor klick smör i pannan tillsammans med persiljan och häll över fiskarna. Servera genast.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept