Smörstekt forell

Smörstekt forell
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smörstekt forell

8 ingredienser

Forell är namnet på tillagad bäcköring, öring eller regnbåge. Originalet bäcköring är en gastronomisk upplevelse. Odlad regnbåge i portionsformat hittar du fiskdisken. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsstora regnbågar
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 2 msk persilja, finhackad

Till servering:

  • citron
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Rensa och skölj fiskarna, behåll huvudet men ta bort gälarna.
  2. Krydda fiskarna runt om med salt och peppar. Vänd dem i mjölet. Stek i rikligt med smör ca 4–5 minuter på varje sida eller tills de är helt genomstekta.
  3. Ta upp fiskarna och lägg dem på ett uppläggningsfat. Fräs upp en stor klick smör i pannan tillsammans med persiljan och häll över fiskarna. Servera genast.