Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott

koket.se
Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott

10 ingredienser

10 m

En lättlagad men lyxig efterrätt till brunchbuffén med spännande smakkombinationer. Honungssöt vaniljfärskost med en pepprig björnbärskompott på smörstekt rostbröd.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Björnbärskompott

  • 250 g frysta björnbär (eller andra bär)
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 msk rosmarin och timjan, finhackad

bröd

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 6 msk smör
  • 1 krm salt

Vaniljfärskost

  • 250 g färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman.
  2. Bred smöret på brödet, salta en aning och skär brödet i mindre bitar. Rosta sedan brödet i ugn på 200 grader tills det är frasigt och gyllene. Låt svalna.
  3. Rör färskosten mjuk med vaniljen och honungen.