Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott

Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott

3

3 steg att laga

10 ingredienser

10 m

En lättlagad men lyxig efterrätt till brunchbuffén med spännande smakkombinationer. Honungssöt vaniljfärskost med en pepprig björnbärskompott på smörstekt rostbröd.

Ingredienser

portioner4 portioner

Björnbärskompott

  • 250 g frysta björnbär (eller andra bär)
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 msk rosmarin och timjan, finhackad

bröd

  • 4 skiva vitt surdegsbröd
  • 6 msk smör
  • 1 krm salt

Vaniljfärskost

  • 250 g färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman.
  2. Bred smöret på brödet, salta en aning och skär brödet i mindre bitar. Rosta sedan brödet i ugn på 200 grader tills det är frasigt och gyllene. Låt svalna.
  3. Rör färskosten mjuk med vaniljen och honungen.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer