En lättlagad men lyxig efterrätt till brunchbuffén med spännande smakkombinationer. Honungssöt vaniljfärskost med en pepprig björnbärskompott på smörstekt rostbröd.
Se Sandra Mastio laga receptet
Ingredienser
Björnbärskompott
250 g frysta björnbär (eller andra bär)
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 krm svartpeppar, nymalen
1 msk rosmarin och timjan, finhackad
bröd
4 skivor vitt surdegsbröd
6 msk smör
1 krm salt
Vaniljfärskost
250 g färskost
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
Gör så här
Börja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman.
Bred smöret på brödet, salta en aning och skär brödet i mindre bitar. Rosta sedan brödet i ugn på 200 grader tills det är frasigt och gyllene. Låt svalna.