Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott

3 röster
10 m
4
Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott
Foto: Sandra Mastio

En lättlagad men lyxig efterrätt till brunchbuffén med spännande smakkombinationer. Honungssöt vaniljfärskost med en pepprig björnbärskompott på smörstekt rostbröd.

Visa mer
10 m
4

Du behöver

Björnbärskompott

  • 250 g frysta björnbär, eller andra bär
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk finhackad rosmarin och timjan

Rostat bröd

  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 6 msk smör
  • 1 krm salt

Vaniljfärskost

  • 250 g färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Börja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman.
  2. Bred smöret på brödet, salta en aning och skär brödet i mindre bitar. Rosta sedan brödet i ugn på 200 grader tills det är frasigt och gyllene. Låt svalna.
  3. Rör färskosten mjuk med vaniljen och honungen.
21 oktober 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept