Smörrebröd med panerad fisk och remouladsås

koket.se
Smörrebröd med panerad fisk och remouladsås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Smörrebröd med panerad fisk och remouladsås

31 ingredienser

45 min

Smarriga och lyxiga smörrebröd toppade med panerad och stekt kolja, hemlagad remouladsås, pressgruka, rostad lök, citronklyfta och dill.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • smör

Panerad fisk

  • 4 port vit fiskfilé (t ex kolja)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning

Remouladsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 tsk curry (justera mängd efter smak)
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar

Pressgurka

  • 1 gurka, skivad tunt med mandolin eller osthyvel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0,75 tsk vitpeppar, malen
  • 1 dl färsk persilja, finhackad

Servering

  • salladsblad
  • rostad lök
  • färsk dill
  • citron

Gör så här

Remouladsås

  1. Häll av och hacka pickles. Blanda med övriga ingredienser till såsen. Ställ i kylen fram till servering.

Pressgurka

  1. Blanda ättika, vinäger, socker, peppar och vatten en skål. Rör om tills sockret löses upp.
  2. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel. Blanda ättikslagen med gurkan. Ställ i kylen fram till servering, gärna med en tyngd på.

Panerad fisk

  1. Tina fisken om du använder fryst. Torka fisken med hushållspapper. Salta och peppra runtom.
  2. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans citronjuice. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör och lite olja i en stekpanna. Stek fisken i pannan, ca 4 minuter per sida.

Servering

  1. Bred smör på brödskivorna, toppa med salladsblad, fisk, remouladsås, dill, rostad lök och citronskiva.