Smörkokt blomkål

Smörkokt blomkål
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Smörkokt blomkål

9 ingredienser

20 m

Smörkokt blomkål med gräslök, ärtskott och hackat ägg är en fräsch och god rätt att servera i sommarvärmen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 blomkål
  • 2 msk olivolja
  • vatten
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 förp ärtskott
  • 1 knippe gräslök (samt gräslöksblommor)
  • 3 ägg, kokta

Gör så här

  1. Putsa blomkålen och skär den i buketter.
  2. Plocka bladen från blomkålen och vänd dem i olivolja.
  3. Rosta bladen i ugnen på 200 grader i ca 7-8 så att de blir lite krispiga och vackra.
  4. Koka blomkålen i en kastull med vatten, smör, salt och vitpeppar i ca 10 minuter på låg värme under lock.
  5. Smaka av smörbuljongen.
  6. Toppa blomkålen med ärtskott, fint skuren gräslök och grovkrossade ägg.