Smördegssnittar med grönkål, ädelost och serrano

50 röster
25 m
15-20 snittar
Smördegssnittar med grönkål, ädelost och serrano
Foto: köket.se
25 m
15-20 snittar

Du behöver

  • 1 smördeg
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 100 g grönkål
  • 150 g ädelost
  • salt
  • peppar
  • 70 g serranoskinka
  • crème di basamico (gärna med dadelsmak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna- Hacka grönkålen och blanda med crème fraiche. Bred ut på smördegen och smula över ädelosten. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Tillaga i ugnen i 10-15 minuter.
  5. Tag ut ur ugnen och låt svalna något. Skär upp till mindre snittar och lägg en bit serrano på varje bit. Droppa över lite dadelbalsamkräm och servera!
16 november 2018